Linia do malowania jajkiem to niezawodne i precyzyjne urządzenia gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej. Doskonale sprawdzi się we wszystkich zakładach cukierniczych i piekarniczych, które zajmują się wyrobem ciastek, rogalików i innych wyrobów bez względu na rodzaj ciasta. Jest to bardzo potrzebne urządzenie polepszające sprawność w zakładzie. Smarowanie jajkiem czy innym produktem poprawia wygląd i zapach gotowego produktu, a także dodaje mu blasku. Linia do malowania jajkiem pozwala na szybkie i precyzyjne pokrycie wyrobów cukierniczych:
- jajkiem (żółtkiem, białkiem lub całym),
- suplementem jajka,
- wodą.
Nasze maszyny gastronomiczne – zarówno urządzenia piekarnicze, jak i cukiernicze – odznaczają się wysoką jakością wykonania, dopuszczeniem do pracy z żywnością i dużą wydajnością, nawet około 10 000 sztuk wypieków na godzinę.
Linia do produkcji wyrobów cukierniczych
Linia do produkcji wyrobów cukierniczych naszej produkcji charakteryzuje się niskim zużyciem surowca do smarowania, wysoką wydajnością i możliwością regulowania taśmy. Najważniejsze zalety linii do malowania jajkiem wyrobów cukierniczych to:
- brak zapylenia jajkiem podczas pracy,
- małe zużycie produktu do smarowania,
- łatwa obsługa,
- swoboda w regulacji napylenia i okresowości pracy dyszy, co redukuje jej zapychanie,
- regulacja szybkości pracy podajnika,
- łatwe i szybkie czyszczenie,
- wykonanie ze stali nierdzewnej,
- duży zbiornik nierdzewny o pojemności 18 litrów.
Parametry urządzenia do malowania jajkiem
Parametry urządzenia do malowania jajkiem:
- długość: 1760 mm + 600 mm,
- szerokość: 900 mm,
- wysokość: 900 mm + 400 mm,
- moc: 200 W.