Blog

ciastka

Z całą pewnością słyszałeś już wcześniej o pomadzie cukierniczej. Służy ona do końcowego pokrywania różnego rodzaju wypieków, aby nadać im piękny kolor, glazurę, smaczną polewę i nie tylko. Pomada jest jedną z najczęściej stosowanej dekoracji pączków, a także produktów ciastkarskich, ciast i pieczywa cukierniczego. To właśnie dzięki niej pączki i ciastka wyglądają tak pysznie i zachęcają klientów do zakupu. Zakłady piekarnicze i cukiernicze mają ogromny wybór urządzeń gastronomicznych, które usprawniają i ułatwiają pracę oraz odciążają pracowników.

komora garownicza

Garownia, czyli komora garownicza, to niezwykle istotne wyposażenie zakładu piekarniczego i cukierniczego. Jego głównym zadaniem jest wspomaganie rozrostu ciasta. To w zasadzie najważniejszy etap produkcji wszystkich wypieków – począwszy od bułek, drożdżówek, chleby, kończąc na słodkich ciastach czy pączkach.

piekarnia

Wymagania higieniczne dla zakładów produkujących żywność regulowane są między innymi przez Ustawę z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Podstawą działania takich przedsiębiorstw jest mycie i dezynfekcja rąk pracowników, ale także maszyn, pomieszczeń produkcyjnych, urządzeń i narzędzi. W zakładach piekarniczych i cukierniczych ogromny nacisk kładzie się na kosze piekarnicze.

piec piekarniczy

Stale rosnące koszty energii elektrycznej i paliw warunkują nowe rozwiązania, pozwalające generować w wielu przedsiębiorstwach oszczędności. Inwestycja w urządzenia pozwalające zmniejszyć zużycie prądu oraz wtórnie wykorzystujące źródła energii obniża koszty produkcji i zwiększa zyski firmy. Czy wiesz, że nowoczesne urządzenia do odzysku energii pozwalają podnieść wydajność energetyczną pieców? Jednocześnie służą ekologicznemu podgrzewaniu wody użytkowej i wspomaganiu centralnego ogrzewania.

Dezynfekcja pojazdów

Dezynfekcja pojazdów kołowych to wymóg w wielu branżach. Trudno jest sobie wyobrazić wykonywanie przewozu zwierząt, pasz czy produktów spożywczych w zaniedbanych samochodach ciężarowych, które nie przeszły wcześniej dokładnej dezynfekcji.

dezynfekcja pomieszczeń

Zamgławianie to metoda dezynfekcji zamkniętych pomieszczeń i wnętrz pojazdów poprzez uwolnienie środka dezynfekującego z silnym strumieniem powietrza. Mgła szybko rozprzestrzenia się po całym wnętrzu i dociera do każdej, nawet najmniejszej szczeliny.

Bramy do dezynfekcji

Bramy i maty dezynfekcyjne najczęściej stosowane są w rolnictwie. Służą one do dokładnej dezynfekcji całych pojazdów, bądź tylko ich kół w celu uniknięcia przenoszenia wirusów (zwłaszcza zabójczego dla świń afrykańskiego pomoru świń). W jakich jeszcze sytuacjach stosuje się bramy do dezynfekcji? Odpowiadamy!

Rola bezdotykowych dozowników w dobie pandemii koronawirusa stała się nie do przecenienia. Prosta, szybka i skuteczna dezynfekcja dłoni stała się podstawą w codziennym funkcjonowaniu każdej osoby na świecie.
Kolejnym krokiem w walce z Covid-19 zaraz po maseczkach i dezynfekcji dłoni powinno być powszechne instalowanie bramek do odkażania. Robiąc wszystko co w naszej mocy i testując każdy rodzaj ochrony będziemy w stanie zminimalizować straty powodowane przez wirusa. 
napis blog
Został on stworzony żeby przybliżyć Państwu naszą działalność.