Linia do smarowania form wypiekowych umożliwia szybkie i precyzyjne pokrycie olejem lub inną emulsją olejową form piekarniczych przed pieczeniem. Tego typu maszyna piekarnicza likwiduje trudności związane z przywieraniem ciasta do naczynia w trakcie wypieku. Sprawdzi się w każdym zakładzie piekarniczym oraz cukierniczym do produkcji wyrobów słodkich i wytrawnych. Maszyna do smarowania form wypiekowych to niezawodne wyposażenie każdej linii do produkcji wyrobów piekarniczych. Przyśpiesza i ułatwia pracę, a dzięki swojej stabilnej konstrukcji ze stali nierdzewnej jest prosta w eksploatacji i higieniczna w czyszczeniu. Linię do smarowania form wypiekowych musi być obsługiwana dwie osoby. Istnieje również możliwość współpracy maszyny z innymi urządzeniami piekarniczymi, na przykład dozującym i ciasto. Urządzenie jest łatwe w eksploatacji, a dzięki regulacji taśmy produkcyjnej można płynnie zmieniać wydajność linii.
Parametry urządzenia do smarowania form wypiekowych:
- długość: 2000 mm,
- szerokość: 1100 mm,
- wysokość: 1500 mm,
- wydajność: 500 zespołów form/godzina,
- moc: 200 W.
Wersja sterowania:
- analogowe,
- cyfrowe.
Zalety urządzenia do smarowania form wypiekowych
Podstawowe zalety urządzenia do smarowania form wypiekowych to:
- niski poziom zużycia oleju przy precyzyjnym pokryciu folii,
- ekonomiczna eksploatacja – nawet 30-50% oszczędności natryskiwanego środka natłuszczającego dzięki powlekaniu form cienkim filmem olejowym,
- brak zapylenia podczas smarowania form olejem,
- łatwa obsługa i wysoka ergonomia pracy.
Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą produkowanych maszyn do smarowania form wypiekowych. W razie jakichkolwiek pytań zachęcamy do kontaktu.